sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Bondage TRiX - eli TRX-remmeillä treenausta

Perjantaina tein salitreenin TRX Suspension -remmeillä. Nyt on sitten vatsalihakset ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kipeinä. Niin mikä se TRX on? Sitä minäkin kysyin personal traineriltani, kun hän viime tapaamisella ilmoitti, että sitä seuraavaksi. Kyseessä ovat siis remmit, joiden pituutta voi säädellä ja joiden päissä on lenkit, joihin saa jalat tai kädet. Sellon Elixiassa sellaiset roikkuvat leuanvetotangosta. Ne voi kiinnittää myös oveen tai oksaan, näin Google minulle asiaa selvitti. Ja koska yksi kuva kertoo enemmäin kuin tuhat sanaa, niin linkitänpä TRX Finlandin sivuille, niin ei tarvi vain kuvitella, mikä se on.

Takaisin perjantain treeniin. Vaikka sanoinkin PT:lleni, että en varmaan hirveästi tule tätä välinettä käyttämään, niin näitä kummallisia bondage-harjoituksia päädyin kuitenkin itsekseni tekemään. Ennen kaikkea, koska a) jos en tekisi niitä nyt, niin unohtaisin liikkeet ja b) koska PT käski. Onneksi aikaisin aamulla ei ollut paljon porukkaa, vaikka sama se minulle, mitä muut ajattelevat. Jos ne ovat yhtään niin kuin minä, niin ei ne hirveästi ehdi katsella tai varsinkaan miettiä muiden treenaamista.

PT oli kirjoittanut ylös liikkeet, sarjat ja toistot, joita nyt seuraavien viikkojen aikana pitäisi tehdä. Välillä meni kyllä vähän arpomiseksi. Soutu - varmasti yksi maailman loogisimmista asennnoista - meni aluksi punnerruksen puolelle. No, punnerrus on tärkeä liike, jota tämän naisen rintalihakset, ja mitä muita lihaksia siihen nyt käytetäänkin, to-del-la-kin tarvitsevat. Ojentajat puolestaan muistin nyt paremmin, koska PT:n kanssa harjoitellessa käsien nosto ylös ei oikein ottanut sujuakseen. Siis kädet meni ylös, mutta kroppa oli myös pystysuorassa ja remmit siis löysinä. Onneksi parin yrityksen jälkeen tajusin nojata eteenpäin. Olen varmaan joku koordinaatiovikainen, kun nuo liikeradat eivät aina ekalla kertaa avaudu, mutta toisto se on ihmeellinen asia... Ja ne vatsat, ne vaan oli jotain todella tehokasta. Hoover jalat remmeissä ja polvien vedot vatsaan: teki tiukkaa. 

Päälle vielä normi jalkatreeni ja nyt sitten toista päivää myös pohkeet ja takareidet ihan jumissa. Huomenna taas uudella innolla trixeilemään loman kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti