perjantai 16. marraskuuta 2012

Nopea kuntotesti

Tänään PT halusi testata kuntoani muutamalla liikkeellä. Minustakin se oli hyvä ajatus, koska olen miettinyt, mille tasolle kuntoni sijoittuu verrattuna muuhun väestöön. Ensin katsottiin vähän liikkuvuutta, joka voisi olla parempi ja jossa löytyy puolieroja.

Sitten vuorossa olivat varsinaiset testit eli vatsalihakset, punnerrukset ja kyykyt. 30 sekunnissa piti tehdä niin monta liikettä kuin ehti. Vatsalihakset jäivät yhtä vaille hyvästä, joten olen keskitasoa. Punnerrukset todistivat tälläkin viikolla, että rinta - ja ehkä yläselkäkin - kaipaa harjoitusta. Mutta olisivat ne voineet mennä huonomminkin. Loppuun vielä kyykyt, jotka jäivät myös vähän vajaaksi hyvästä. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuloksiin. Seuraavassa kuntotestissä pitäisi helposti päästä kaikissa hyvälle tasolle. Vai mitä luulette?

Yksi ongelmistani on hitaus. Voimaakin löytyy, mutta selkävaivojen takia kuulostelen kropan tuntemuksia ehkä vähän liikaa. Olen yrittänyt jo edellisen PT:n ohjauksessa lisätä liikenopeutta ja kyllä siinä on edistystä tapahtunut, mutta paljon on vielä tehtävää. Tällaisissa testeissä sen juuri huomaa, sillä eiväthän noin lyhyet pätkät rankkoja ole. En vain osaa puristaa itsestäni vauhtia, koska kaikki nuo liikkeet voivat helposti ärsyttää iskiasta, jos keskivartalo ei ole tarkassa kontrollissa. Keskityn siksi turhankin paljon puhtaisiin, rauhallisiin liikkeisiin.

Olen tuota hitautta/nopeutta miettinyt myös juoksun kannalta. Haluan juosta ensi keväänä Cooperin testin, mutta epäilen osaanko juosta 12 minuuttia nopeasti vai vedänkö sitä hissutteluvauhtia, millä jaksan juosta tunnin tai puolitoista. Tähän aiheeseen täytyy palata myöhemmin.

Testin päälle vielä askelkyykkykävelyä ja selkäpenkkiä, ja kylläpä takareidet tuntuvat kireiltä kuin viulun kielet. En tiedä, miten huomisen aamulenkki onnistuu. Ehkä kävellen.

Löysin Keventäjien sivuilta samantyyppisen testin teille, jotka ehkä haluatte testata kuntoanne kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti