maanantai 16. syyskuuta 2013

Questin patukat aiheuttavat riippuvuutta

Questin proteiinipatukat ovat niin hyviä, että ne aiheuttavat suorastaan riippuvuutta. Tilasi ensin iHerbistä paketin Chocolate Peanut Butteria, sitten Chocolate Brownieta, sitten Chocolate Chip Cookie Doughta. Sitten pitikin tilata Quest Nutritionilta suoraan näytepakkaukset, jotta pääsin kokeilemaan myös makuja, jotka epäilyttivät. Ihan turhaan.Ne olivat jopa parempia kuin aiemmin maistamani patukat. Epäilystä aiheuttivat marjamaut ja kookos-cashew, mutta ne yllättivät iloisesti. Rakennekin oli mukavampi kuin suklaisemmissa mauissa. Parasta on ehdottomasti silti Peanut Butter Supreme. On siinä eniten kaloreitakin, mutta oh my, se on taivaallista. IHerbiin lähtee heti tilaus, kunhan kotiudun Amerikan ihmemaasta. Tiedä vaikka matkalaukkuun päätyisi muutama patukka myös.

All Naturall -patukat.
Näistä suosikki taitaa olla ehkä jopa se Coconut Cashew. Ylläri.
Vähiten miellytti Lemon Cream Pie, se nimittäin maistui todella sitruunaiselle.
Questin patukoissa ei käytetä soijaproteiinia, kuten esimerkisksi Leaderin So Low Carb -patukoissa. Proteiini tulee heraisolaatista ja maitoproteiini-isolaatista. En tiedä, mikä näiden ero on, koska herahan tehdään maidosta. Pisteet kuitenkin siitä, ettei tarvitse sitä soijaa syödä.

Questin patukat eivät ole läheskään yhtä äiteliä kuin muut kokeilemani proteiinipatukat. Makeutukseen käytetään lo han guota, joka on kai joku kiinalainen yrtti; steviaa (E960), joka on yrtti sekin; ja erytritolia (E968), joka tosin on sokerialkoholi, mutta ei kuulemma yhtä paha kuin muut sokerialkoholit. Tiedä häntä. All Natural -patukat on makeutettu stevialla ja erytritolilla. Original Linen patukat puolestaan sukraloosilla (E955).

Original Line -patukat.
Suosikkini Peanut Butter Supreme löytyy tästä valikoimasta.
Vähiten tykkään ehkä Chocolate Browniesta ja sekin johtuu pääasiassa rakenteesta.
Kuitua kaikissa patukoissa tuntuu olevan ihan kunnolla, keskimäärin 65-70% päivittäisestä tarpeesta.

Ainakin voi kuvitella, että Questin patukat ovat suhteellisen terveellisiä. Tuoteluettelo on lyhyt ja ymmärrettävä. Pähkinöitä löytyy lähes kaikista patukoista, joten pähkinäallergikoille nämä eivät sovi. Patukat painavat 60 grammaa ja kaloreita on yleensä 170, tosin joissakin 200:kin. Suosikissani tietysti on eniten eli 210 kaloria. Patukat eivät yleensä säily edes laatikossa täydellisen suorakulmion muotoisina, sillä ne ovat aika pehmeitä. Mielestäni se ei ole ongelma, vaan luo jopa jonkinlaista luonnollisuuden tunnetta.

Tilaaminen suoraan Quest Nutritionilta on kallista, mutta tein sen silti, sillä kaikkia makuja ei saa iHerbistä. Toimitus on nopea, mutta jo kahden laatikon tilaus vaati tullauksen. iHerbistä suosittelen tilaamaan yhden laatikon kerrallaan, jolloin tavallisella postilla kuljetettuna kuljetus maksaa alle viisi euroa, eikä tulleista tarvitse huolehtia. Hintaa patukalle tulee näin saman verran tai vähemmän kuin marketista ostettuna. Paketti tulee perille parissa viikossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti