sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uimahallin rataetiketti

Sain itseni uimahallille vasta iltapäivällä. Radat olivat täynnä. Kolme rataa oli varattu uimaseuralle, joten tavallisille uimareille jäi kaksi rataa. Niistäkin toinen oli nopeille uimareille. Tosin tänään kuuluin siihen joukkoon, mutta vaihtelin rataa sen mukaan kummalla oli vähemmän uimareita. Molemmilla radoilla oli kuitenkin koko ajan kuutisen henkilöä, välillä laskin jopa kahdeksan.

Speedo Vanquisher 2.0
Siinä ryysiksessä on varmaan kaikilla vähän hermo kireänä, mutta rataetiketti auttaa pitkälle. Tai auttaisi, jos sitä noudatettaisiin. Kiertosuunnan pitäisi olla itsestäänselvyys. Lisäksi soisin, että katsotaan vähän mihin väliin sujahdetaan uimaan. Itse olen aloittanut uinnin käytännössä lähes nollasta, joten olen aina katsonut, että en hyökkää radalle heti nopeampien uimareiden eteen. Altaan päässä ei jäädä seisomaan muiden uimareiden käännösten tielle, vaan siirrytään köyden viereen - tai lähdetään uudelle kierrokselle. Superhitaiden soisi täyden radan sijaan valitsevan sen tyhjän hitaille uimareille varatun "radan" altaan reunassa, vaikka sitä ei rataköydellä olekaan erotettu.

Onneksi suurin osa uimareista on kohteliasta ja järkevää porukkaa, mutta kyllä yksi tai kaksikin törppöä voi tehdä muiden elämästä hankalaa, varsinkin täydellä radalla.

Vanhaa ja uutta.
Uimavalvojiltakin toivoisin vähän pelisilmää. Vesijuoksijoita oli suhteellisen vähän, joten kaksi rataa siihen touhuun tuntui paljolta, eikä hitaiden uimareiden "radalla" ollut juurikaan porukkaa, joten olisivat voineet tehdä yhden radan lisää uimareille. Varmaan sunnuntai-iltapäivänä tuntia ennen hallin sulkemista on tylsä alkaa rataköysiä siirtämään, mutta nyt kun Myyrmäen uimahallissa on ihan eri paineet kuin aiemmin, niin se vaatii myös henkilökunnalta enemmän.

Yhä toivon, että kaupunki päivittäisi WebTimmin niin, että sieltä oikeasti näkisi, milloin radat ovat varattuina. Siellä näkyy Poseidonin varaukset, kun uimahalli ei ole auki. Who cares?! Paljon tärkeämpää on tietää ratojen varaustilanne uimahallin aukioloaikoina. WebTimmi on muutenkin todella kankea työkalu, joten "lukujärjestyksen" voisi päivittää suoraan uimahallin sivulle. Muutoksiahan ei tapahdu viikottain, eikä kai edes kuukausittain, vaan kausittain, joten ihan hirveästi siitä ei olisi vaivaa. Olen tästä kaupungin liikuntapalveluille pari kertaa jättänyt palautetta, mutta eipä sieltä vaivauduta edes vastaamaan sähköposteihin. Saisi edes sinne uimahallin seinälle ratavaraukset näkyville.

Se siitä valittamisesta. Uinti oli kuitenkin ihan kivaa. Testasin uusia uimalasejani, Speedon Vanquishereita, joissa on pienempi "fit" kuin vanhoissa uimalaseissani. Ne ovat oikein hyvät. Painavat silti ympyrät silmieni ympärille, mutta siitä saan syyttää herkkää ihoani ja silmäkuoppieni mallia, kai.

3 kommenttia:

  1. I feel u. Välillä menee niin hermo jos erehtyy muulloin kuin seuran vuorolla.

    VastaaPoista
  2. Tampereella Tesoman uimahallissa on välillä pelkkiä törppöjä liikenteessä. Argh. =)

    VastaaPoista
  3. Ladies, ihanaa, etten ole ainoa näiden fiilisten kanssa. :)

    VastaaPoista