sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Merenneidosta prima ballerinaksi

Olipa kerran. Sen pituinen se. Sitten vähän todellisuutta. Aamu lähti käyntiin uinnilla. Noin kuukauden tauko takana. Siltä se kyllä tuntuikin. Uinnissa muutokset painossa ja harjoituksen puutteen huomaa todella nopeasti. Sama pätee juoksuun. Noh, kaikkiin lajeihin. Mutta uinnissa se tuntuu silti eniten.

Aamulla olisi haluttanut vain kääntää kylkeä, mutta onneksi uintikaveri palasi myös tänään altaaseen, joten tapaamisesta oli pidettävä kiinni. Uin kolme varttia, ensimmäisen vaparia, toisen rintaa ja kolmannen selkää. Kaikki menivät ok.

Vaparin käsivedoissa ei ollut yhtään voimaa, mutta hengitys joka kolmannella vedolla sujui yllättävän helposti. Puolierot ovat selvät, mutta silti se tuntui varsin sujuvalta. Hengästytti tosin, mutta siitä voin syyttää vain läskejäni ja harjoituksen puutetta. Rintauinnissa on varmasti tekniikassa ihan älyttömästi parannettavaa, mutta sitä ainakin jaksan uida helposti, kun hengitys on niin pajon helpompaa.

Selkäuinti on ehkä vähiten kivointa, luultavasti koska se tuntuu hitaalta, kun pitää tuijottaa kattoa koko ajan. Tykkään tuijottaa enemmän pohjaa. Mitähän se kertoo luonteestani... Vauhtini on tosiasiassa varmaan jotain rintauinnin ja vaparin välimaastosta ellei jopa vaparin luokkaa. Mutta nämä siis vain mutu-tuntumalla ja vähän kelloa vilkuillen.

Matkoissa menin ensimmäisen 300 metrin jälkeen sekaisin, koska rata oli täynnä ja taukoja tuli pidettyä. Myönnettäköön että myös kaverin kanssa tuntemusten vaihtamiseen. Loppuun tein parit volttikäännösharjoitukset. Ensin selkäliukuun ja sitten kierrolla ja sain senkin melkein sujumaan. Ensi sunnuntaina alkaa sitten se vaparikurssi, jonka jälkeen olen tietysti Hanna-Maria Seppälän tasoa. Vähintään.

On muuten jännä, miten uinnin jälkeen kroppani on voimattomampi kuin salitreenin tai juoksun jälkeen. Tanssista nyt puhumattakaan. Siitä muuten todisteena tämänpäiväinen tutustuminen aikuisbalettiin.

StepUpilla oli tänään ilmaisia näytetunteja (puolikkaita) ja kävin testaamassa aikuisbaletin ja Happy Hourin. Balettitunnilla ei tullut edes lämmin, mutta luulen, että ilmoittaudun tunnille, sillä haluan parantaa jalkojeni ja lonkkieni aukikiertoa. Jos se nyt tässä iässä ylipäätään on mahdollista. Se muuten voisi auttaa myös rintauinnin potkuun. Ja jospa siellä harjoiteltaisiin myös piruetteja ja hyppyjä. Niistähän on hyötyä myös muissa tanssilajeissa. Otan kymppikortin ja ilmoittaudun myös show-tunnille, joten jos baletti ei nappaa, niin käytän tunnit showhun.

Happy Hour oli ihan jees, varsinkin kun tanssittiin Staying Aliven tahtiin Travoltan askelia (tulipa nuoruus ja PilviStepsin tanssitunnit mieleen) ja sarjaa tehtiin Beyoncén One Night Onlyn tahtiin. Tunti ei ole kuitenkaan minua varten. Ohjaaja oli todella pirtsakka, hyvin jumppaohjaajamainen. Liian jumppaohjaajamainen. Zumba, anybody? Mutta porukka tuntui tykkäävän ja voin kyllä suositella kaikille, jotka tykkäävät hauskoista, helpohkoista tanssitunneista. Tosin oikealla koreografialla höystettynä.

Ensimmäinen balettitunti onkin huomenna, kerron sitten miltä se tuntui. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti