lauantai 17. elokuuta 2013

Paras aamiaispannari

Kyllä ruoka vain saa hyvälle mielelle. Tein tänään onnistuneimman version kananmuna-banaani-pannarista. Paistoin sen yhtenä isona lättynä ja sen kääntäminenkin onnistui. Harjoitus todellakin tekee mestarin.Tein pannarin kananmunan valkuaisista, sillä se ei niistä tehtynä maistu niin munakasmaiselle kuin jos käyttäisi kokonaisia kananmunia. Lisäksi olen huomannut, että vatsani ei oikein kestä kananmunan keltuaista. Lisäsin myös kookosjauhoja, sillä pelkistä valkuaisista tehtynä pannarista tulee helposti höttöinen. Ihana niinkin, mutta kookosjauho auttoi tekemään taikinasta paksumman ja lopputulos oli erinomaisen pannarimainen.


Eli näin:
1,5 dl kananmunan valkuaista (vastaa kolmea kokonaista kananmunaa)
1 pieni banaani
1 rkl kookosjauhoa
ripaus kardemummaa
hippunen vaniljasokeria (niin vähän ettei se edes maistunut, joten olisin voinut laittaa hyppysellisen tai jättää kokonaan pois)
paistamiseen kookosöljyä

Pannu ensin kuumaksi ja sitten lieden tehot puoleen ja annoin rauhassa paistua.

Useihan lisään myös kanelia mausteeksi, mutta tänä aamuna pelkkä kardemumma riitti. Kardemumma on toinen lempituoksuistani, toinen on vasta leikattu ruoho. Kardemumma on jotenkin lohduttava, kotoisa ja samalla eksoottinen tuoksu. Äiti oli ilmiömäinen keittiössä. Kardemumma saa elävästi mieleeni kuvan hänestä leipomassa pullaa valkoinen huivi päässään. 

Sain viime viikonlopun Turun reissulla flunssan, joka meinasi ärsyttää keuhkoputkiakin, joten tämä viikko on liikuntojen puolesta jäänyt salitreeneihin. Tänään taidan lähteä leffaan, sillä pitää saada pari leffalippua käytettyä ennen kuin ne menevät vanhoiksi.

Mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti