torstai 1. elokuuta 2013

Pohkeista ja paljasjalkakengistä

Olen suuri Vibram FiveFingersien ystävä, enkä vaihtaisi juoksukengiksi enää mitään muita. Salille ostin kuitenkin Halosen alennusmyynnistä Merrellin Vapor Glovet. Yksi suuri syy hankintaan oli värin lisäksi hinta, alennuksessa 79,90. Olin pitkin kevättä ja kesää käynyt niitä hiplailemassa, mutta 109 euroa tuntui liian kalliilta. Alessakin ne olivat jo jonkin aikaa ehtineet olla. Erään jalkatreenin päätteeksi kävelin viime viikolla kuitenkin katsomaan, olisiko kokoani vielä jäljellä. Olin päättänyt, että jos olisi, niin ne lähtisivät mukaani. Viimeinen pari kokoa 40,5 ja ihanan pinkit kengät ovat nyt Bikiloideni vieressä kenkähyllyssä.

Yläkroppaa treenatessa kengillä ei ole suurtakaan väliä, mutta jalkoja treenatessa aerobickengät eivät ole parhaat mahdolliset. Kaipasin kenkiini tasaisempaa pohjaa ja parempaa pitoa. Vapor tarjoaa molemmat. Monethan käyttävät salilla painikenkiä tai jopa oikeita painonnostokenkiä, mutta minimalistisiin tai paljasjalkakenkiin hurahtaneena uskon, että ne ovat parhaat pitämään jalan pienet lihakset kunnossa. Nilkalle ei tule tukea, mutta jos Arnold on treenannut paljain jaloin, niin ei kai niitä nilkkoja erityisesti tarvitse minunkaan tukea.

Minulla on leveä jalkapöytä, joten juoksuun en näitä kenkiä valitsisi varsinkaan lestin takia, sillä niissä ei ole riittävästi tilaa levittää varpaita kunnolla haralleen. Etuvarpaan päälle kääntyvä pohja tuntui aluksi myös epäilyttävältä. Varvas tai kynsi saattaisi hangata siihen ikävästi, mutta ei se parilla treenikerralla ole tuntunut yhtään. Merrellit ovat selkeästi enemmän perinteiset kengät kuin FiveFingersit, ja vaikka FiveFingersit näyttävät oudoilta, niin jotenkin ne vain tuntuvat omilta. Koska en ole juossut Merrelleillä, en voi kuitenkaan suositella toista ylitse toisen. Makuasioitakinhan nämä pitkälti ovat, sillä jokaisella meistä on erilaiset jalat ja askellus. Vaporit ovat todella kevyet, vain reilut 130 grammaa, joten repussa salikamojani kuljettavana kiitän myös keventyneestä repusta ja hienoisesta lisätilasta, jonka pienemmät kengät ovat tuoneet.


Eilen treenasin PT:ni kanssa jalkoja, Vaporit jalassa tietysti. Olin käynyt lenkillä edellispäivänä, joten vähän jännitin, kuinka kireinä pohkeeni olisivat ja miten selviäisin ilman aerobickenkien korkeampaa kantaa. Pohkeeni ovat aina vähän kireät ja akillesjänteeni vielä kireämmät, mutta ihmeellistä kyllä, lenkki ei kiristänyt pohkeita kovin pahasti.


Harjoittelin etukyykkyä ja tein myös vähän boksikyykkyjä ja huomasin kyllä Vaporien tasaisen pohjan aiheuttaman kiristävän tunteen akillesjänteissä ja pohkeissa. PT:ni on onnekseni tarkka liikkuvuuden ylläpidosta ja kehittämisestä ja siksi venyttelyitä tehtiin eilen myös liikkeiden välillä ja treenin päätteeksi. Jouduin myös tekemään kahvakuulalla etuheilautuksia ja maastavetoja. Se oli tehokas treeni, ja vaikka minulla on joku syvälle iskostunut inho kahvakuulaa kohtaan, niin pakkohan se on myöntää, että etuheilautus on tehokas liike.

Pohkeet ovat tänään vain vähän jumissa, joten oikeastaan tilanne on varsin hyvä ottaen huomioon, että olen tällä viikolla lenkkeillyt ja bodaillut minimalistisilla kengillä. Kaiken lisäksi aloitin tänään viikon loman. Huomenna menen hierotuttamaan jalat, joten tänään voisi käydä lenkillä hankkimassa vähän työstettävää hierojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti