torstai 16. elokuuta 2012

Lähempänä luontoa


Juuri tässä hajuheinän tuoksu oli huumaavin.
On ihana ulkoilla luonnon helmassa. Vasta leikattu ruoho ja hajuheinä tuoksuvat, hiekka rapisee jalkojen alla ja muutama pilvenhattara täplittää sinistä taivasta. Aurinko heijastaa säteitään lammen pintaan ja lämmittää ihoa. 

Olen onnekas, että tällainen pieni keidas löytyy ihan kotini nurkilta. Keidas on tosin niin pieni, että yleensä päädyn tekemään pidemmän lenkin asfaltilla, eikä hajuaistini erota pakokaasun seasta mitään koirankakkaa herkempää tuoksua. 

Nenäni lisäksi myös jalkapohjani pääsivät tänään lähemmäksi luontoa. Jalkapohjieni ja hiekkatien välissä olivat hyvin iskuja vaimentavien lenkkareiden sijasta uudet Vibram FiveFingers Bikila LS -kengät. Paljasjalkakengät tai minimalistiset kengät, miksi niitä nyt haluaa kutsua, tuntuivat todella hyvältä lyhyellä, noin 3,5 kilometrin aamuhölkällä. Jalkapohjiin ei sattunut, polviin ei sattunut. Pohkeita alkoi vähän kiristämään, mutta se nyt on ihan odotettua. Vasemman päkiän alla tuntui välillä, ei kipua, mutta tuntemus. Se meni ohi. 

Minimalistisiin jalkineisiin pitää totutella hiljalleen. Joillakin se vie viikkoja, toisilla kuukausia tai jopa vuoden. Suositus (esimerkiksi Vibramin) tuntuu olevan, että kenkiä käytetään aluksi noin 10% normaalimatkasta eli minun kohdallani kyseessä olisi 600 metriä. Tuo 3,5 tuntui kuitenkin ihan hyvältä, joten katsotaan, miltä huomenna tuntuu. Suosittelen kyllä seuraamaan asiantuntijoiden ohjeita ja ennen kaikkea kuuntelemaan omaa kehoa. Eikös sekin tuo lähemmäksi luontoa, että kuuntelee, mitä omalla kropalla on sanottavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti