maanantai 18. helmikuuta 2013

Baletista apua uintiin

Olipa mukava balettitunti. Aamun yläkroppatreenin päälle pidot alkoivat tuntua selässä ja käsivarsissa melko nopeasti tankoharjoituksia tehdessä, joten tunti tuntui välillä jopa rankalta. Tunneilla, joilla minua ei muuten ole pitkään aikaan näkynyt, ollaan edetty jo piruetteihin, joita silloin alussa kovasti kaipasin. Hauskaa, mutta pyörryttävää. Sellainen hetkellinen halpa humala. On jännä huomata, miten yksinkertaisin keinoin monia asioita harjoitellaan. Pään kääntöjä harjoittelimme ihan töpöttämällä pikkuaskelin ympäri katseen pysyessä kiintopisteessä mahdollisimman pitkään ja sitten se nopea kierto.

Samalla tavalla eilen rintauintikurssilla mietin, miten pienestä liikkeestä esimerkiksi potkua lähdetään harjoittelemaan. Rintauinnin potku on niin luonnoton liike, että sitä kyllä saakin harjoitella. Onneksi itsellä alkaa nilkkojen asento jo olla kunnossa. Tiedän siis, missä asennossa nilkkojen pitää olla. Se, saanko tarpeeksi aukikiertoa tai pysyvätkö jalat oikeassa asennossa varsinkaan väsyneenä, onkin toinen asia kokonaan.

Yksi syy baletin aloittamiseen oli juuri aukikierron parantaminen. En tiedä onnistuuko se enää tässä iässä. Haluan uskoa, että onnistuu, mutta en ole saanut esimerkiksi akillesjänteitäni venyttelyistä huolimatta parempaan kuntoon. Aukikierto on varmasti osaksi myös ihan rakenteellinen juttu ja näin vanhemmiten lonkat ja sitä myöten polvet ja nilkat ovat todennäköisesti löytäneet oman paikkansa, josta ne eivät ihan helpolla luovu.

Akillesjänteistä tulikin mieleen kyykky. Kyykkäsin perjantaina 3 x 8 x 85. Oli se oikeasti raskas. Tuntuu kuin yläselkäkin saisi samalla treeniä, koska se tanko painaa niin paljon. Ei se kyllä mikään puhdas suoritus ollut. Ensimmäistä kertaa ikinä keskittyminen herpaantui. Toisen sarjan viimeisellä toistolla mieli lähti ehkä sekunniksi vaeltamaan ja hävitin pidon keskivartalosta ja siinä sitä oltiin aivan liian syvällä kyykyssä keuhkot tyhjänä ilman voimia päästä ylös. Onneksi sain laskettua tangon hallitusti niille sivuraudoille (miksi niitä sanotaan?) ja pääsin alta pois ilman vahinkoa. Arvaatteko, että en ihan odota keskiviikon jalkatreeniä.

Tangossa 85 kg ja Phoenix.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti