tiistai 26. helmikuuta 2013

Kroppa kovilla

Liikunnat sujuvat suhteellisen mukavasti, mutta jumeja ja juileja alkaa tulla ahkerasta venyttelystä huolimatta, sillä hierontojen välillä on aivan liian pitkä tauko. Kipukoukkukin piti kaivaa taas esille.

Olen kyykännyt sillä kammoamallani 85 kilolla, vaikka pahalta se tuntuu. Varsinkin päässä. Maanantaina tosin tein 4 x 12 x 75 kiloa ja sepä tuntui niin - kevyeltä. Tai ei kevyeltä, mutta en rusentunut sen tangon alle, eikä pään kanssa joutunut tekemään töitä, vaan saatoin keskittyä vain liikkeeseen.

Raskas jalkatreeni tosiaan tekee sen, että jalkapäivät ottavat myös yläkroppaan. Yläselkä on tällä hetkellä kovemmalla kuin jalat. Minulla on suhteessa niin paljon enemmän voimaa keski- ja alavartalossa, että tanko, johon on ladattu 85 kilon verran rautaa, tuntuu painavan koko naisen ihan kasaan (terve vaan välilevyn pullistuma). Siihen päälle suorin jaloin maastavedot ja muut liikkeet, joissa tarvitaan myös ylävartalolta vähintään pitoa. 

Viime perjantaina aamusta haukottelin ja vähän kohautin hartioita samalla ja kuuluipa mukava rrrrriiiiiks ja reväytin kai epäkkään. Teki tiukkaa saada pää kääntymään sen jälkeen. Edelleen se tuntuu välillä, mutta pää sentään liikkuu. Onneksi hieroja on ensi viikolla. Piti hierotuttaa jalat, mutta taitaa olla pakko antaa hartiat ja selkä työstettäväksi.

Uintikin vaikuttanee selkään ja hartoihin, vaikka pidän sitä enemmän aerobisena kuin lihaskuntotreeninä. Mutta kroolissa jopa yli 90 prosenttia koko työntövoimasta voi tulla käsistä, joten saattaa sekin oman osansa tehdä, kun tätä ruhoa pitää raahata veden läpi. Ja entäs sitten baletti. Se on minulle puhdas kehonhuoltotunti, mutta kun tunnin pitää käsiä ensimmäisessä, toisessa tai kolmannessa asennossa, niin kyllä se selässä tuntuu, varsinkin kun on aamulla ensin käynyt salilla treenaamassa.

Tähän soppaan pitäisi vielä alkaa juoksua lisäämään. Lenkit nyt onneksi kurittavat vain jalkoja. Perjantaina tulee tasan 3 kuukautta edellisestä lenkistä (juoksumattoa ei lasketa), joten silloin viimeistään pitäisi vetää Bikilat jalkaan ja testata kuinka alas juoksukunto on luisunut. Mutta ihan kevyesti näin alkuun, joohan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti