sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ihana sunnuntai

Olipa mukava päivä, vaikkakaan ei sellainen kuin suunnittelin. Välillä on hyvä päästää irti (liikunta-)rutiineista ja antaa elämän viedä, vaikka pienimuotoisestikin.

Ihanan lämmin ja aurinkoinen päiväkävely johdatti minut reilun 400 portaan luokse Malminkartanoon. Asun suhteellisen lähellä, mutta en ole koskaan löytänyt tietäni sinne. Olen aina ajatellut, että "sitten joskus", mutta kylässä ollut kaveri oli lähdössä kotiaan kohti ja kun kyseinen paikka oli jotenkin tullut puheeksi, niin päätimme kävellä sinne. Kyseessä ei ollut treeni, vaan ihan vain mukava helluntaikävely. Ensin hiekkatietä huipulle ja alas ja sitten ne portaat. Jo pelkkä portaiden kävely hengästytti ja tuntui pohkeissa, joten täytynee kesän mittaan syventää tuttavuutta Jättärin portaiden kanssa.

Jätemäen valloituksen jälkeen otin suunnan uimahallille, sillä vaikka aamupäivällä näytti, että tämän viikon uimasaldo jäisi yhteen kertaan, niin pakkasin tuolle kävelylle mukaan uimakamat ja päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Tälle viikolle on osunut kaksi ihan rehellistä lepopäivää ja täytyy sanoa, että niistä taisi olla oikeasti hyötyä, sillä uinti kulki. Uin ensimmäistä kertaa 100 metrin pätkän vaparia tauotta eli kolme volttikäännöstä peräkkäin. Tähän mennessä 75 metriä on ollut ennätykseni. Tein pyramidiharjoituksen, jossa aloitin 25 metrillä, sitten 50 metriä, sitten 75 ja lopuksi 100 metriä. Siitä sitten alaspäin samat matkat. 100 metriäkään ei tuntunut pahalta! Ojentajat kyllä väsyivät. Itse asiassa jo 75 metriä tuntui niissä. Syytän siitä tosin perjantain salitreeniä. Mutta onnea on kehittyminen. Volttikäännöksetkin menivät varsin mukavasti. Selkää uidessa onnistuin pari kertaa tekemään volttikäännöksen selkäliukuun ilman, että nenä ja sitä myöten keuhkot olivat täynnä vettä. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti