tiistai 21. toukokuuta 2013

Proteiinijäätelö

Kokeilin proteiinijäätelön tekoa. Mietin teenkö aiheesta ollenkaan postausta, ainakaan ennen uutta kokeilua, sillä en vakuuttunut mausta. Rakenteesta kylläkin. Mutta viikon menu -haasteessa pyydettiin helppoa jälkkärivinkkiä ja mainitsin tämän, joten pistän reseptin jakoon. Ehkä joku innokas kokeilee tätä myös ja kertoo oman mielipiteensä.


Proteiinijäätelön resepti löytyi Protein Pow(d)erin sivuilta. Siihen tarvitaan vain proteiinijauhetta, banaani ja rasvatonta raejuustoa, joten ainekset löytyvät yleensä aina kotoani. Ainakin puurokausina. En oikein tykkää raejuustosta muuten kuin puuron seassa. Nyt opin, että jäätelöön se hukkuu kivasti myös.

Tarvitset:
60 ml/27 g proteiinijauhetta (kaseiini tai kaseiini-hera-sekoitus)
60 ml/84 g rasvatonta raejuustoa
1 pieni, jäinen banaani viipaleina (n. 80 g)

Mitat voivat vaikuttaa vähän oudoilta, mutta Anna käyttää mittana cupeja. Tuo 60 ml on reilu puoli desiä eli 1/4 cup, jos teiltäkin löytyy amerikkalaiset mitat.


Jos proteiinijauhe on maustamatonta, käytä vaniljaa, kanelia tms. maustamiseen. Lorautin nyt vaniljauutetta ja kanelia vapaalla kädellä aivan liikaa ja siksi maku ei ole mieleinen. Sitä paitsi heti kun olin laittanut maustamattoman proteiinijauheen blenderiin, tajusin tehneeni virheen. Suklaatahan sen olisi pitänyt olla! Sitä kokeilen siis seuraavalla kerralla. Sitten saisin ehkä luotua yhden lempijäätelömakuni eli suklaa-banaanin. Vasta sen kokeilun jälkeen päätän, onko tämä hyvä vai huono resepti.

Pakastimeen menossa.
Banaani pitää pilkkoa ja pakastaa. Kypsissä banaaneissa on enemmän makua, joten suosittelen käyttämään sellaista. - Omasta pakastimestani löytyy aina banaanisiivuja, smoothie-hedelmiksi esimerkiksi. - Sitten vain kaikki aineet sekaisin ja blenderiin. Omaan blenderiini aineita oli suhteellisen vähän, joten päädyin soseuttamaan sauvasekoittimella loppuun. Sitten vain pakastimeen pariksi tunniksi. Omani tosin jäädytti seoksen noin tunnissa, jossa vaiheessa alkuperäisen reseptin mukaan voi sekoittaa seosta vielä lusikalla. Tein sen, mutta mielestäni se oli tarpeetonta.

Tässä turhaan jäisenä sekoitettu jäätelö.
Proteiinijauheesta sen verran, että käytin Fastin maustamatonta cook-bake-cake kaseiini-herasekoitusta (80% kaseiini, 20% hera). Alkuperäisessä reseptissä käytettiin vaniljanmakuista kaseiinia, mutta Protein Pow(d)erin Annan mukaan herasekoitukset voi yleensä laskea kaseiinin alle. Hänen sivuiltaan löytyy myös hyvä proteiinijauheiden korvaustaulukko.

Näin kesän korvalla suosittelen kokeilemaan reseptiä ja raportoimaan kokemuksenne ja mielipiteenne tänne. Voisikohan banaanin korvata mansikoilla... Mitä ideoita maustamiseen teiltä löytyy?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti