keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Proteiinileivontaa

Olisin halunnut munkin. Söin nimittäin kavereiden järjestämissä bileissä eilen oikein herkullisen munkin - tai kaksi... Kotona tehtyjä. Nam. Sokerihiirelle jäi tietysti himo päälle. Päätin sitten leipoa banana breadin korvikkeeksi. Enkä ihan mitä tahansa banana breadiä, vaan proteiiniversion, johon ei tule sokeria tai vehnäjauhoja. 


Banana breadhän ei siis ole leipä vaan pikemminkin kuivakakku. Tuo nimeäminen voi hämmentää suomalaista, mutta kuten sanottua, banana bread on kakku, jonka kanssa jenkit tarjoilevat voita, maapähkinävoita, joskus jopa jäätelöä tai tuorejuustoa. Se myös lämmitetään yleensä ennen syöntiä. Mutta koska näin suomalaisittain sitä voi ajatella kuivakakkuna, niin sen voi ihan hyvin syödä kylmänä ja ilman lisukkeita. Tai sitten niillä lisukkeilla, jos siltä tuntuu.

Leivoin kakun Protein Pow(d)er -blogia pitävän Annan reseptillä, vähän muokattuna. Alla oma versioni reseptistä.

2 keskikokoista banaania (kypsää)
22 g kookosjauhoja
3 munaa
2 munanvalkuaista
1,2 dl kaurahiutaleita
1,2 dl kaseiini-heraa, maustamatonta (hera tai kaseiini molemmat käyvät)
1,2 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 tl vaniljauutetta

Sekoita kaikki aineet ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes puutikulla tai vaikka veitsellä kokeiltuna siihen ei jää taikinaa.

Anna oli käyttänyt banaaniheraa, mutta koska minulla oli vain maustamatonta Fastin Cook-bake-cake-proteiinia, niin käytin sitä. Vaniljahera sopisi varmasti myös. Lisäsin taikinaan vaniljauutetta juuri siksi, että proteiinijauhe oli maustamatonta. Pähkinät taas jätin omasta versiostani tällä kertaa pois. Maidon voi korvata manteli- tai kauramaidolla.

Kakku on ihanan kostea ja vaikka se uunista otettaessa näyttää varsin kuohkealta, niin omani lätsähti nopeasti. Se ei onneksi vaikuta makuun. Miltä se sitten maistui? Ihan hyvää, ei makeaa eikä kovin voimakasta makua. Banaanihera olisi varmasti lisännyt banaanin makua. Tai kokonaisen banaanin upottaminen keskelle kakkua ihanaksi banaanisydämeksi. Vinkki, vinkki. Suklaan makuisella heralla tai oikealla suklaalla tästä saisi suklaanmakuisen kakun. Kanelia, kardemummaa... Vain mielikuvitus on maustamisessa rajana.




Bileiden ja leipomisen lisäksi vappuuni kuului yläkropan treeni ja kunnon venyttely koko kropalle. Tämän pitäisi olla kevyt viikko, mutta teen sen varmaan jotenkin väärin.
 

 

2 kommenttia:

  1. Ei voi olla totta; jostain syystä mielessä on viime viikolla pyörinyt banana bread, ja nyt kun tässä surffailen uusia blogeja seurattavaksi, niin satuin tänne (ilman mitään hakusanoja tai ao. leivos mielessäni...) :) Jess, kiitos reseptistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyi jotain kiinnostavaa. :) Tuollaiseksi "terveysversioksi" kakku on varsin maukas. Toimii itselläni hyvin treenin alle tai jälkeen, jos pitää saada nopeasti energiaa.

      Poista