lauantai 29. syyskuuta 2012

I just felt like running


Phoenix
15K onnellisesti takana.
Pakko lainata Forrest Gumpia ja todeta, että "I just felt like running." Kympistä tulikin 15 km. Uusi matkaennätys. Tarkoitus oli juosta vain kymppi, mutta kasin kohdalla tuntui, että juoksu kulkee, joten katsotaan, miten pitempi matka menisi ja menihän se. Pari minuuttia ennen kuin 15 tuli täyteen mietin hetken, että juoksisinko samalla 20. Aikataulullisista syistä ja järjen äänen kuiskiessa korvaani, että pohkeet, pohkeet, lopetin kuitenkin viiteentoista.

Vauhtikin pysyi normitahdissa, vaikka lopussa olin varma, että se hidastuisi. SportsTrackerin mukaan niin ei kuitenkaan käynyt. Eilinen pohkeiden venyttely kannatti. Tein salilla niin hyvät venyttelyt, että oli taas ihanan kevyt tunne jaloissa, kun lähti kävelemään. Ei ole kyllä enää. Ehkä se sokeritankkaus eilen illalla antoi myös energiaa. Tiedä häntä, mutta nyt on kyllä hyvä mieli.

Lampi
Viimeiset kilometrit tasamaalla lammen ympäri.
Tämän viikon juoksusaldo on siis 4 lenkkiä, yhteensä 41 km. Maanantain 11 km tuntui helpolta. Tiistain lenkki oli varsin raskas, kun maanantain lenkki pakotti alusta lähtien pohkeissa. Torstai oli vähän parempi, mutta otti sekin pohkeisiin ja muutenkin tuntui tahmaiselta.

Lähtiessä minua aina vähän jännittää, että jaksanko juosta. Juttelin työkaverin kanssa, joka on aloittanut juoksuharrastuksen samaan aikaan kuin minä, ja hänellä on sama tunne. Mietimme, että mitä sitten jos ei jaksa. Sen kun siirtyy kävelyyn. Jotenkin sitä ei vain haluaisi luovuttaa. Siksi myös minun lenkkini ovat koko ajan pidempiä. "Jos kerran viimeksikin juoksin 8 km, niin en minä kyllä nyt voi vain kuutta kilometriä juosta." Ensi viikolla tosin kevennän ja lyhennän lenkit. Ainakin se on suunnitelma.

Vibram FiveFingers Bikila LS ja valtava vaahteranlehti.
Olen juossut minimalistisilla Vibram FiveFingers Bikila LS -kengilläni nyt noin 125 km. Kolmasosa yksin tällä viikolla, ihan hullua. Pohkeet ovat edelleen aina jumissa. Milloinkahan pääsen siihen tilanteeseen, että ne eivät enää jumita? No, onpahan hierojalla töitä. Venyttelen pohkeita päivittäin kyykkyistunnassa. Se kyllä auttaa, samoin kuin kolmen viikon välein tehtävä jalkojen hieronta.

Polvet eivät vaivaa ja muutenkin olen todennut, että minimalistisilla kengillä on paljon parempi juosta kuin tavallisilla lenkkareilla. Minulla on askevirhe, jonka takia käytin lenkkareissa erikoispohjallisia, mutta silti sääret ja oikean jalan jalkahovi ja isovarpaan tyvinivel ilmoittivat ikävästi olemassaolostaan. Niitä ongelmia ei ole ollut Bikiloilla lenkkeillessä. Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että ohuemalla, tasaisella pohjalla, joka ei vaimenna iskua ja tue jalkaa voi välttää ongelmat, mutta uskottava se on, kun itse sen kokee. Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti