sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Syksyinen kymppi

Ausseissa syyskuun ensimmäinen on ensimmäinen kevätpäivä. Onko se meillä siis ensimmäinen syyspäivä? Ihmiset ovat puhuneet syksystä jo kuukauden, mikä on tylsää, koska kesä on muutenkin lyhyt. Minulle eilinen oli ensimmäinen syyspäivä, jonka päätteeksi satoikin vielä sopivasti.

Punainen ja hikinen, mutta onnellinen Phoenix.
Kauniin punainen tuo naama ja kiiltää hiestä,
mutta hyvä mieli 10K:n jälkeen.
Onneksi kävin hölkkäämässä heti aamusta. FiveFingersit ovat jo tositoimissa, sillä juoksin kympin, vaikka pitäisi varmasti vielä totutella. Ongelmia ei kuitenkaan ole ollut, joten mitäpä sitä himmailemaan. Juoksu sujui. Parasta oli kaislikon suhina syystuulessa matkan loppumetreillä ja se rentouttava keveyden tunne, jolloin voisi vain juosta ja juosta. Jännä, miten juoksu- tai kävelylenkkiä lopettaessa minulle tulee yleensä tunne, että voisihan tätä vielä jatkaa. Onneksi kuitenkin eilen lopetin suoritettuani aikomani matkan, sillä pohkeet jumittivat saman tien, kun vaihdoin loppuverryttelyksi kävelyyn.

Kävin hierotuttamassa jalat keskiviikkona ja kipuilin sitä pari päivää. Sitten tuo eilinen lenkki ja päälle vielä tanssitunti, joten tämä viikko on tosiaan tuntunut jaloissa. Pohkeet ovat edelleen kuin kaksi kivenmurikkaa. Venyttelyä, venyttelyä. Milloinkahan nuo pohkeet ovat siinä kunnossa, että FiveFingerseillä juokseminen ei tunnu enää joka kerta?

Eilinen lenkki tosin aiheutti ikävän hakausvamman kainalon alapuolelle. Juoksen ihan tavallisilla T-paidoilla, jotka jättävät kainalon alle hielle ikävän hankausmahdollisuuden, mutta tämä oli ensimmäinen kerta. Pitänee oikeasti harkita niitä teknisiä juoksupaitoja. Takkia myös näin syksyn tullen. Kävin vähän Intersportissa tänään katselemassa. Ne ovat aika hintavia, mikä ei olisi ongelma, jos tietäisin pitäväni takkia pari vuotta. Tavoitteeni on kuitenkin laihtua ja jättää nykyiset koot iäksi taakseni. Toisaalta, jos onnistun laihduttamisessa, olisi se niin uskomatonta, että olen varma, ettei silloin takin tai parinkaan hinta hirveästi harmittaisi.

Intersportissa on muuten ihan surkeat minimalististen kenkien valikoimat. Niken Freetä siellä tunnutaan tarjoavan jokaiselle, joka tulee kysymään minimalistisia kenkiä. Tämä oli nyt toinen Intersportin liike, jossa satuin kuulemaan saman myyntipuheen. Ne Niket eivät todellakaan ole minimalistiset. Paksu pohja jo yksinään tekee jalkapohjalle juoksualustan tunnistamisen vaikeaksi. En ymmärrä, miksi Vibramin FiveFingersejä ja Vivobarefooteja ei myydä urheiluvälineliikkeissä. Merrelliä sentään löytyy esimerkiksi Top Sportista. Omat FiveFingersini ovat Stockmannilta. Halosella on hyvä paljasjalkakenkävalikoima. En olisi osannut itse sinne suunnistaa, ellei fysioterapeutti olisi neuvonut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti