maanantai 20. toukokuuta 2013

Haaste: viikon menu

Sain Triathlontreenin Vomyalta haasteen kuvata viikon ruoat. Kiitos. Totuus on, että sinkkuna syön helposti samaa ruokaa puoli viikkoa, ehkä koko viikon, jos se on hyvää ja nopeasti valmistuvaa ja teen sitä viikon puolivälissä toisen satsin. Onneksi olen oppinut pakastamaan ruokia tässä viimeisen vajaan parin vuoden aikana, joten välillä saan jopa vaihtelua aterioihini.

Haaste kuuluu näin:
1. kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
2. jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu :-)
3. 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin “Viikon vinkki”
4. kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
5. laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu

Kuvasin haasteeseen päivän pääateriat. Joukossa on myös työpaikkaruokalassa ja ravintolassa valmistetut ateriat, mutta laitan ne mukaan silti. Kaikki ruoat olivat hyviä, reseptejä en laita mukaan, koska kaikki itse tekemäni ruoat on maustettu mutu-tuntumalla. Äiti olisi ylpeä. Nuorempana nimittäin vaadin aina tarkkoja mittoja, jotka olivat näppituntumalla kokkaavalle äidilleni vähän haasteellisia. En olisi silloin uskonut kykeneväni itse joskus samaan.

Maanantaina söin kanafajitaksen. Kanaa, paprikaa, sipulia, avokadoa ja vehnätortilla. Oli hyvää.


Tiistaina jauhelihaversio samasta. Kanaa ja jauhelihaa on molempia pakastimessa, joten ainoa mitä tarvitsee tehdä on paistaa kasvikset pannulla.



Keskiviikon kuva on otettu lounaalla työpaikkaravintolassa. Makkara ja perunamuusia. Valikoima ei poikkeuksellisesti ollut kovin hyvä, mutta ei minun maailmani makkaraan kaadu. Sekin oli ihan hyvää.


Torstaina kävin kaverin kanssa HRC:ssä syömässä California Clubin. Kananrintaa, pekonia, tomaattia, salaattia, avokadoa, juustoa ja majoneesia vaalealla leivällä. Nälkä se lähti silläkin. Parasta oli silti todella flirtti tarjoilijapoika. Miinusta HRC saa pullovedestä. Ennen sieltä sai ihan kraanavettä ja pitänee seuraavalla kerralla kysyä, saisiko sitä pullotetun sijaan.


Perjantaina söin ehkä viikon parhaan päivällisen. Siikaa. Voissa paistettu ja suolalla ja limellä maustettu. Lisäksi perunaa, porkkanaa ja kurkkua. Tykkään valkoisesta kalasta ja siika on yksi suosikkejani. Veljeni paistamat tammukat ovat kyllä listan ykkösenä.


Lauantaina jauhelihafajita eli taas tortillaan käärittynä tulisesti maustettua jauhelihaa, paprikaa ja sipulia, avokadoa. Kilpailee siian kanssa viikon parhaan aterian tittelistä.



Sunnuntaina tulisella curry-tahanalla maustettua kanaa ja kasviksia nuudeleiden kanssa. Tätä minulla on yleensä aina pakastimessa hätävarana. Tähän väliin pieni mainos hyvästä asiakaspalvelusta. Käytän Rajahin Hot ja Vindaloo -currytahnoja. Niistä ei löydy ravintoarvoja, joten lähetin sähköpostia Englantiin ja vastaus tuli nopeasti. Totta kai heillä se tieto on, joten olisi ollut outoa, jos en olisi saanut vastausta, mutta yllätyin silti positiivisesti.


Helppo jälkkäri. Hmm... Marjarahka toimii aina. Jos ei laske kaloreita, niin tekisin perinteisen version kermavaahdolla ja sokerilla. Jos taas kalorit ovat tarkkailussa, niin sitten tekisin ihan smoothien maustamattomasta rahkasta ja vaikka mansikoista. Proteiinijäätelö. En ole ihan varma, onko se hyvää vai ei, mutta ainakin helppo, joskaan pakastukseen vaaditun ajan takia ei kovin nopea. Teen siitä oman postauksen myöhemmin viikolla.

Edit: linkki proteiinijäätelöpostaukseen lisätty.

Haasteen pistän eteenpäin seuraavien blogien kirjoittajille:
1. Tickets to my own show
2. Mai-Mimosa
3. Maijun treeniblogi
4. Luolalaboratorio
5. Onnenpäivä

5 kommenttia:

  1. Haha, kääks! Katotaanpa tää kun palaan taas kotipatojen äärelle. Nyt on edessä reissua seuraava viikko ja eväät sen mukaiset. Joku joskus toivoikin multa postausta viikon sapuskoista, mut... miten ihmeessä tällainen ahmatti muistaa ne sapuskat kuvata?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kuvaamisen kanssa vähän tuo sama ongelma, mutta puhelin siihen hollille aina, kun alkaa kokkaamaan, niin kyllä se viikon ajan onnistuu. :) Mukavaa reissua!

      Poista
  2. Pläh, aivan kuin olisin muutama päivä sitten sanonut, että älä laita tätä minulle.. Kiva, että kuuntelit :)

    VastaaPoista
  3. Huippua :) Kiitos haasteetsa! Toteutan sen heti ensiviikolla!!

    VastaaPoista