maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kehonhuoltoa venyttelyllä, baletilla ja rullailulla

Ostin tänään Prismasta foam rollerin vai mikä putkirulla tai pilatesrulla se nyt onkaan. Pistin sen tietysti heti testiin, sillä jalat ovat aika tukossa. Toimi älyttömän hyvin leveän peitinkalvon jännittäjälihakseen ja IT-jänteeseen eli reiden sivulle. Etureisiin samoin. Pohkeet ovat kuin kiveä, joten niissä nyt tuntuisi mikä tahansa. Yläselkään en oikein saanut tuntumaa, mutta alaselkään senkin edestä.

Pakaroihin minusta toimii paremmin sellainen muutaman kilon painoinen kova jumppapallo, jota olen käyttänyt myös reiden sivujen muhentamiseen. Saa nähdä muuttuuko mieli, kunhan pääsen kunnolla rullailun makuun.

Ostin ison rullan eli 90 cm pitkän. Pienempikin olisi varmasti riittänyt, mutta on tuo sillä tavalla mukava, että ei tarvi niin tarkasti asemoida itseään sen päälle. Mukana tuli myös muutamat ohjeet, mutta kyllähän tuon käyttö varsin yksinkertaista on. 


Tänään olen huoltanut kehoa myös venytyksillä. Treenasin aamulla salilla yläkroppaa ja venyttelin päälle alavartalon. Illalla oli balettitunti. Relevét puolivarpailla ja pliét olivat yhtä tuskaa, koska pohkeet eivät ole vieläkään palautuneet lauantain juoksulenkistä. Aloimme harjoitella koreografiaa. Kädet tekivät suurimman osan liikkeistä. Seisominen asennossa oli tukijalalle varsin rankkaa, koska asento kiristi nilkkaa ja pohjetta. Koreografian vaativuus on ehkä samaa tasoa kuin satubaletissa. Tai ehkä meistä ei voi edes puhua samassa lauseessa. Sitä paitsi pikkuballerinat ovat varmasti notkeampia kuin me 20+ "tanssijat". Tänään oli ensimmäinen tunti, jossa oli yhdistetty 30+ ja 15+ samaan ryhmään, koska Vantaan Step Upilla ei riitä tanssijoita kahteen ryhmään. Ihan hyvin mahduimme silti kaikki tangolle ja nyt ei tarvitse pelätä, että tunti perutaan, jos tarpeeksi moni ei ilmesty paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti