sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ruokaa ja lepoa

Tänään jätin uinnin väliin ja päätin pitää ihan rehellisen lepopäivän. Vähän aamulla haikailin altaalle, mutta oli toisaalta ihana, kun ei kerrankaan tarvinut lähteä heti herättyä jonnekin. Päivä on mennyt silti älyttömän nopeasti.

Tein tänään viikon ruoat (protskut), kuten monesti sunnuntaisin. Tajusin siinä ruokaa laittaessa, että ensi viikolla tulee syötyä ulkona ainakin pariin otteeseen, kun on sovittu kavereiden kanssa tapaamisia ja lisäksi on maailman mukavimman ja pätevimmän pomon läksiäiset. Osa ruoasta meni siis pakastimeen.

Tein tätä tavallista kasvis-kanasörsseliä, currylla maustettua. Helppoa, nopeaa, mausteista ja hyvää. Ei tarvitse välttämättä mitään muuta, mutta sopii hyvin riisin tai nuudeleiden kanssa.


Samalla keitin pari kananmunaa, jotka olivat menossa huomenna vanhoiksi. Huominen aamupala ehkä?


Kun kana oli valmista, paistoin jauhelihan. Tulista tietysti. Kaksi maustetta, joita ilman en halua elää: cayennepippuri ja cajunmauste. Tulee tuohon toki chiliä ja muitakin mausteita, mutta nuo kaksi ovat korvaamattomia. Tarvitsisin niitä sellaiset teollisuuskeittiökoot, sillä kulutan ne todella nopeasti.


Neljännes jauhelihasta meni pizzaan, johon tuli myös kinkkua. Rakensin pizzan valmispohjalle. Riittäisi hyvin kahdelle atrialle, mutta söin tänään vasta illalla, joten siinä oli lounas ja päivällinen samassa.

Pizza: tomaattisose ja jauheliha.

Pizza: laitetaan vielä kinkkua.

Pizza: nyt siinä on juustokin.

Pizza uunissa.

Valmis pizza.

Sellainen ruoantäyteinen sunnuntai täällä tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti